I Nymindegabmalernes fodspor – Kunst, natur, og frokost med fjordudsigt.

Kunst, natur, og frokost med fjordudsigt

Dato for begivenhed:
16. maj
12. september

De første spor i Nymindegab

Nymindegab Kro har været base for mange af de malere der tidligere kom til Nymindegab for at male den storslåede natur, her mellem fjord og hav. Det helt særlige lys, og folk herude længst mod vest var en yndet motivverden for denne malerkoloni, med malere som bl.a. Lauritz Tuxen.
På Nymindegab Museum findes i dag en malerisamling af Nymindegabmalerne, som illustrerer livet her ved vestkysten, med sejlads, fiskeri og strandinger, og ikke mindst beskriver naturen på alle årstider.
Museets udstilling gennemgik i vinteren 19/20 en nyfortolkning, med endnu større fokus på malerkolonien i Nymindegab.

Frokostarrangementet er en kombination af besøg og rundvisning på Nymindegab Museum og en lækker frokost på Nymindegab Kro.
Efter et kig ind i Nymindegabmalernes univers, sammen med Merete Vigen, tidligere formidler på museet, vandrer vi en kortere tur i området omkring Nymindegab Kro. Her oplever vi det landskab som var et yndet motiv for kunstnerne og ser nogle af de huse hvor de slog sig ned mere permanent. Vi får også nogle af de historier der hører til disse excentriske personligheder som ”kunstmålerne” ved Nymindegab var.

Nymindegab malernes fodspor

Program:

10.00: Besøg og rundvisning på Nymindegab Museum
12.00: Vandring omkring Nymindegab Kro
13.00: 3-retters frokost på Nymindegab Kro, inkl. 1 glas vin eller øl

Pris pr person: 775 kr. Inkluderet i prisen er. Museumsbesøg, rundvisning, guidet tur, 3-retters frokost inkl. 1 glas vin eller øl.

Mødested, Nymindegab Museum, Vesterhavsvej 294,Nymindegab, 6830 Nørre Nebel (parkering bag museet)

Maks 25 deltagere

Vi slutter af på Nymindegab Kro, med en lækker 3-retters frokost, med råvarer fra fjord og hav, ligesom da Nymindegabmalerne boede og spiste på kroen. Kroen vil ligeledes være vært for et par historier fra kroens liv som samlingssted i forrige århundrede.
Nymindegab Kro er i dag ejet af Lone & Finn Steffensen som har flyttet kroen fra klassisk landevejskro til et af de bedre spisesteder i Sydvestjylland.

Bestil online her
eller på

75289211 eller admin@nymindegabkro.dk

Adresse

Vesterhavsvej 327, 6830

Small Danish Hotels
Horesta
Horesta Safe To Visit
Tripadvisor