Besøg Tirpitz stillingen?

Under sandet på den danske vestkyst gemmer sig et væld af gribende historier. Du kan bare ikke se dem med dit blotte øje. Dyk ned under sandet og tag på opdagelse i alle vestkystens fortællinger om smuglere, forbudt kærlighed og forliste skibe.

Slå dine sanser til og mærk adrenalinen pumpe i storslået gengivelse af en voldsom redningsaktion på det dramatiske Vesterhav. Bliv rørt at historien om den forbudte kærlighed mellem en dansk pige fra Blåvand og en tysk soldat under 2. verdenskrig.

 Tirpitz er et enestående museum designet af den verdens kendte arkitekt Bjarke Ingels fra BIG.

Enestående fortællinger

Tirpitz er ikke bare et museum om 2. verdens krig og det tyskerne gjorde ved Oksbøl, Blåvand, Henne og Nymindegab. Det er også et museum der fortæller om forandringerne i landskabet, både de naturlige og de menneske skabte.

Et museum for alle

Det er helt fantastisk at man ikke skal læse lange fortællinger om hvert enkelt udstillet objekt, man scanner simpelthen bare den udstilling man vil høre om, og lyden kommer frem fra den udleverede højtaler, det er smart og du bliver draget helt ind i historien.

Arkitektur i verdens klasse

Den danske stjerne arkitekt Bjarke Ingels, har med sit team i BIG tegnet et overdådigt museum 

Den gamle Tirpitz bunker

Selvom et sprit nyt museum gemmer sig under sandbankerne, så står den store Tirpitz stilling stadig på overfladen, som et monument fra en svunden tid. Du har muligheden for at gå på opdagelse i en af de største bunkere på den tyske vestfront - som den dag i dag, stadig stå intakt - den blev aldrig bygget helt færdig

Kontakt

Du kan komme i kontakt med Tirpitz museum på 75 22 08 77 

Havets guld

En af de faste udstillinger på Tirpitz museet er fortællingen om havets guld - rav!

Selve udstillingen er opbygget visuelt, så du for en forståelse for de mørke træer, som blev opslugt af vandet for omkring 40 milioner år siden, som siden hen, under de rette betingelser skabte ravet, sympoliseret ved de 3 ravklumper med udstillinger inden i.

Tirpitz ravmuseum

Adresse

Vesterhavsvej 327, 6830

Small Danish Hotels
Horesta
Horesta Safe To Visit
Tripadvisor